For dagens markedsførere er det ingen nyhet at kloke valg tas på bakgrunn av god statistikk og analyse. Med digitale løsninger har det blitt enklere og raskere enn noen gang.

Google Analytics og Facebook Insights er eksempler på enkle gratis verktøy du bør kunne for å satse på nett.

Google Analytics samler data og statistikk om de som besøker et nettsted. Antall besøkende, hvor trafikken kommer fra, demografi, adferd på siden, om de konverterer osv. Facebook Insights har noe av det samme, og i tillegg hva du skal publisere når, hvor ofte, hvordan osv.

For å få best nytte av Google Analytics bør du spore antall konverteringer som blir gjennomført via målsporing. Dersom du i tillegg tagger lenkene dine fra de ulike trafikkildene med såkalte UTM-tags, vil du også få full kontroll på antall besøkende, konverteringsraten og antall konverteringer fra trafikk-kildene (søkemotorer, sosiale medie kanaler, blogger osv).

Dette gjør at du kan sammenlikne kildene og se hvilke av disse som gir best effekt på konverteringsraten.

For konvertering er jo det viktigste dersom du markedsfører noe på nett. Det er jo ingen vits med høy trafikk dersom ingen konverterer og kjøper noe? Det er heller ingen vits med høy trafikk dersom brukerne i stor grad avbryter kjøp de har startet.

Og som jeg har vært inne på tidligere kan det være mange grunner til at de avbryter kjøp (overraskende fraktkostnader, dårlige løsninger for utsjekk, betaling, levering osv).


Hadde det vært interessant å sett hvor mange og hvor i kjøpsprosessen brukerne hopper av?

Vi i Recheckit har både remarketing mail og onsiteløsninger for å bedre konverteringen. Samtidig har vi et egenutviklet analyseverktøy som gjør at du faktisk kan se hvor mange av dine brukere som hopper av handlekurven, og hvor.

Du kan også i real time se hvor mange som får et budskap i en onsite eller en remarketing mail, hvor mange som etter dette beslutter å faktisk gjennomføre kjøpet, og verdien på disse kjøpene i kroner og øre.

Recheckit jobber med flere av Norges største aktører innen varer og tjenester på nett. Vi deler gjerne vår kunnskap om adferd og løsninger for bedret konvertering.

Ta kontakt for en uforpliktende chat om hvordan vår plug-in kan bedre din konverteringsrate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *