Effektiv konvertering og kontroll

HAR DU SYSTEMENE PÅ PLASS FOR EFFEKTIV KONVERTERING OG KONTROLL?

Den teknologiske utviklingen går fortere enn vi hadde forventet for bare noen få år tilbake. Mange skandinaviske netthandelsforetak har vært flinke på automatisert logistikk der blant annet plukking og pakking går uten at et eneste menneske er involvert.

Mye av salget og markedsføringen på nett er i også i stor grad automatisert. Spesielt Asia og USA har trappet opp sine automatiserte salgs- og markedsføringskampanjer og ser gode resultater. Er det en trussel for oss i Skandinavia?

Hvordan jobber dere i dag for å øke konverteringen der du jobber? Har dere noe system for AB-split-testing, analyseverktøy eller andre systemer for å påvirke den kritiske sluttfasen av en bestilling der konvertering er helt avgjørende?

Vi jobber med flere store aktører på nett i akkurat dette kritiske punktet; konvertering. Ikke bare salg i klassisk e-commerce og nettbutikker, men også aktører innen bank, finans, telecom og reiseliv som alle har ett felles mål: Konvertering.

Konvertering er som vi husker fra læreboka: «å få en besøkende til en side til å gjøre det du vil den skal gjøre». Og det kan like gjerne være å laste ned en video, bestille prøvekjøring, tannlegetime, flybilletter eller tepperens. Eller kjøpe en elektronisk dings, en bok eller et par tøffe sko på nett.

Vi tror på deling av kunnskap og erfaring og har satt opp en liste på 4 systemer du bør ha for å bedre kontrollen og konverteringen i 2018:

1.    System for analyseverktøy.
Google Analytics er anerkjent, bra og gratis. Holder lenge til å analysere besøkende til nettsiden, hvor de kommer inn fra, hvor de eventuelt forsvinner, hva slags devices de bruker og noe om adferd, konvertering og tid brukt på siden. Og er GA riktig konfigurert og viser korrekte tall i forhold til din målsetning og KPIs er du langt på vei.

Men selv om GA sier noe om konvertering holder ikke dette verktøyet alene for å jobbe optimalt med dette kritiske punktet. Du bør også ha et system for AB-split-tester for å se hvilke løsninger, produkt og design som selger best, og et system som skreddersyr rapporter på akkurat dette.

Planlegging og styring av dine AB-split-testers hypoteser er et system i seg selv, og er smart å ha klart før du setter i gang med å teste disse hypotesene.

2.    System og en kontinuerlig prosess for å hele tiden bedre nettsidens funksjonalitet, gjøre lastetid, søk, informasjonsinnhenting, bestilling, betaling og levering så smooth som overhodet mulig. Et system for konverteringsoptimalisering av sidens innhold, budskap og design både for mobil og desktop er nødvendig.

3.    System for å kunne målrette budskapene til ditt ønskede publikum. Og her snakker vi målgruppa for det du leverer. Jo mer relevant budskap, jo større sjanse for konvertering. Og bruk en unik landingsside for alle kampanjene du kjører. I Recheckit har vi for eksempel AI-styrt teknologi for å trigge budskap på rett sted til riktig tid. Konseptet er kort og godt å treffe nettshopperne i kjøpsøyeblikket med et relevant budskap eller tilbud.

4.    Et system for å måle effekten av kampanjene. Ingenting slår en tydelig (og god) ROI når det kommer til automatiserte kampanjer. Hvilke kampanjer og budskap bidrar mest og hvor mye bedre inntjening får du ved å kjøre en automatisert kampanje sett mot perioder uten kampanjer? Ville den besøkende kjøpt uansett eller er det kampanjen, budskapet og tilbudet som har bidratt til økt ROI?

Vi tror vi har beholdt flere av våre største kunder ved å ha systemer som nevnt over. Systemer som både analyserer brukeratferd på sidene, hvilke kampanjer, tilbud og budskap som fungerer, og hva som direkte bidrar til konvertering.

Gode systemer og rutiner for AB-split-tester før kampanjestart, kontinuerlig analyse av adferd relatert til kampanjene og et automatisert rapporteringsverktøy for konvertering og ROI er et must i 2018.

Det gjør prosessene transparente både internt og hos kundene. De og vi kan se om kampanjene presterer og hvor det er rom for justeringer.

Fordi vi har en forretningsmodell som blant annet baserer seg på no-cure-no pay tør kundene å teste kampanjer de kanskje ellers ikke ville tatt sjansen på. Dette gir nyttig læring for begge parter.

Vi deler gjerne vår læring om hva som funker innen automatiserte markedsføringskampanjer, helt uforpliktende. Feel free to call any time. Eller send en mail. Takk for at du leste.

Ta en kaffe med oss!

Ta kontakt med Recheckit
Categories: Konvertering