SLIK FÅR DU SUKSESS PÅ BLACK FRIDAY I 2018

Black Friday letters

Joda, det er lenge til Thanksgiving og Black Friday. I 2018 faller Black Friday på 23. november, som er dagen etter amerikanerene feirer Thanksgiving. Høsttakkefesten.

Men allerede nå er det faktisk mange som søker etter Black Friday på Google, og denne dagen har tidligere år vært den mest hektiske shoppingdagen både i butikk og på nett. En kickstart for julehandelen. Og det blir neppe mindre storm rundt denne dagen i 2018. Regner med du har startet planleggingen?

Det som var et ukjent fenomen for oss nordmenn tidligere har på få år blitt det store krysset i kalenderen. Fenomenet blir større og større. Flere store aktører opererer ikke bare med Black Friday og èn dag, De opererer med en langhelg eller en uke. Black Week. Black Weekend. Cyber Monday… Mange starter salget allerede ved midnatt og fjorårets Black Friday var en av dagene med høyest kortbruk noensinne.

Og det er elleville tilstander både i butikkene og blant kundene. Det holder ikke med noen usle prosent eller 3 for 2. Folket vil ha noen juicy tilbud. Og det har de fått de siste årene. Så bra at folk står i kø, registrerer seg, oppretter kontoer og legger inn betalingsinformasjon hos de beste nettbutikkene. Butikkene svarer med rabattkoder og forhåndsvarsling av tilbud. Og det funker.

Hvorfor begynner vi allerede nå å skrive om Black Friday? Det er jo ikke blitt sommer engang?

Vi begynner allerede nå fordi en bra Black Fridayomsetning krever god planlegging. Både hva som selger og skal selges, hvor bra tilbudene skal være og hvordan de skal kommuniseres.

Vi jobbet tett med blant annet KappAhl, Blush, Komplett Bedrift og Stormberg i forbindelse med Black Friday i 2017. Vi kjørte onsitekampanjer under Black Friday og begynte planleggingen av salget allerede i mai og juni.

Hos flere av kundene satt vi opp onsites som kun ble trigget mot nettshoppere som ikke hadde Black Fridayprodukter i handlekurven.

Vi spilte på det vi kaller Sence of Urgency, for eksempel : «Din størrelse kan raskt bli utsolgt – sikre deg produktet nå, før det er for sent». En count-down-funksjon talte ned for å minne nettshopperen på tilbudet. Både konverteringsraten og den gjennomsnittlige ordreverdien spratt i taket der vi implementerte onsite, noe vi er svært stolte av.

Stormberg var blant de som hadde en overraskende suksess under Black Friday og satte en soleklar omsetningsrekord denne dagen i fjor. Blant annet ved hjelp av våre onsites.

«Aldri før i vår 19 år lange historie har vi solgt så mye i løpet av 24 timer. Vi har en vekst på 28 prosent mot fjorårets Black Friday alene. Grunnet enorm pågang har vi måttet forlenge kampanjen, slik at alle skal få mulighet til å gjøre en hyggelig handel», skrev kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs i en mail til E24 noen dager etterpå.

Hva har det å gjøre med årets Black Friday?

Planlegging. Skal du gjøre noen smarte tiltak under årets Black Friday for å stå ut i konkurransen og booste salget må du begynne planleggingen nå.

Kategorier: Konvertering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *