VI TROR PÅ KRAFTIG VEKST I KONVERTERING VIA MOBIL I ÅRENE FREMOVER!

Mobile first

Det er lenge siden nettrafikken på mobil gikk forbi desktop – og andelen skandinaver som har smarttelefon ligger nå på mellom 80 og 90%. Men til tross for at mobilbruken står i taket er det fortsatt slik at gjennomførte kjøp og konvertering på mobil er lavere enn bruken skulle tilsi.

Tall fra amerikanske comScore indikerer at tid brukt i nettbutikker via mobil ligger på rundt 67%, mens penger brukt på kjøp via mobil kun ligger på 20%. Forbrukerne gjør altså søk og vurderinger via mobil men kjøper på desktop.

Hvorfor er det slik og hva tror vi kommer til å skje i årene fremover?

Internasjonalt er fortsatt dekningen mangelfull en del steder og nedlasting av nettsider på mobil oppleves som treg. Noe som dog i liten grad er tilfellet i Skandinavia.

Desktop har høyere konverteringsrate fordi man naturlig på grunn av skjermstørrelsen får vist frem langt flere produkter og tjenester, og man får vist dem frem på en bedre måte. Videre vil menyer, søkefelt og kategorier vises mer oversiktlig og i en del land oppleves også desktop som tryggere enn mobil.

Til tross for vekst og potensiale på mobil, fortsetter mange å utvikle for desktop først fordi det er dette de er mest komfortable med og fordi de kjenner mulighetene bedre her.

Og forbrukerne har blitt vant til at det er på desktop man handler, de vet hva de kan forvente og de vet hvordan de skal navigere seg rundt. Dette er også blitt en slags standard fordi desktop som markedsplass har eksistert vesentlig lengre enn mobil.

Men dette er i ferd med å endre seg, ikke minst i skandinavia.

Skandinaviske forbrukere har tillitt til nettbutikkene og andre som selger på nett og den tekniske dekningen på mobil er blant verdens beste. Bare to av grunnene til at vi tror på sterk vekst i konvertering på mobil i skandinavia.

Videre tenker stadig flere nettutviklere mobil. Begrepet «mobile first» ble etablert allerde i 2009 og er mer gjeldende i dag enn noen kunne drømt om.

At nettdesignere starter med mobildesignet og heller bygger det ut mot desktop er smartere enn å gå andre veien. Å krympe en fullskjermsopplevelse ned til mobil størrelse blir sjeldent bra uansett hvor responsive løsningene måtte være.

Vi ser nå at fler og fler i Skandinavia utvikler sine nettsider etter mobile first-prinsippet. Mobildesignet blir stadig mer brukervennlig og enkelt, bestillings- og betalingsløsningene blir stadig bedre mobiltilpasset, og en stadig større del av skandinaviske forbrukere blir tryggere i å gjennomføre hele kjøpsprosessen via mobil. Forbrukerne beveger seg oftere mellom plattformer, og da særlig mellom mobil, desktop og fysiske butikker.

Sverige er den desidert sterkeste nasjonen i Skandinavia med tanke på mobilbruk i kjøpsprosessen. For eksempel angir 4 av 10 svensker at de har søkt informasjon med mobilen om en vare mens de har oppholdt seg i en fysisk butikk, og hver tredje svenske nettkunde oppgir at de har gjennomført minst ett mobilkjøp månedlig. I netthanelens peak season desember 2017 handlet så mange som 4 av 10 svensker via mobil!

I Recheckit jobber vi etter mobile first-prinsippet fordi vi ser konvertering på mobil er bare i starten.  

Takk for at du leste. 

Kategorier: Mobile first

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *