SLIK ØKER DU KONVERTERINGEN PÅ MOBIL

Konvertering på mobil

Sannsynligvis kommer mer enn halvparten av trafikken på nettsidene dine fra mobil. Og bruken vokser hver måned.

I Recheckit er vi opptatt av at både våre og kundenes løsninger er maks tilpasset mobil bruk. Og ikke minst at det mobile designet konverterer. Nå i sommermånedene når «alle» er på farten er konverteringsvennlige mobile løsninger viktigere enn noen gang.

Det aller viktigste å tenke på er størrelsen på skjermen, og hva som befinner seg over folden. Det du ser uten å scrolle. Her er det prioritering som gjelder. Fjerne elementer som ikke strengt tatt er nødvendig og flytte de riktige elementene opp over folden.

Fortsatt designer mange nettutviklerne responsivt. At nettsiden tilpasses den skjermflaten den vises på. En av de store utfordringene når man jobber responsivt er lastetiden på mobil. Tolmodigheten er minimal på mobilen så den tekniske løsningen bør trimmes mot optimal hastighet.

Har du størst trafikk via mobil er du godt kjent med begrepet «mobile first» og designer deretter. Men det er ikke bare i selve designet du skal tenke mobil, du bør la mobilen også definere hva du bør prioritere på sidene generelt, desktop inkludert.

Nøkkelen til suksess på mobil shopping er å forstå brukerne og tilpasse sidene deretter. Gjør det tydelig, bruk få ord og gjør det raskt og enkelt å gjennomføre et kjøp.

Javel? Så hvordan gjør man det?

Man spør, tester og analyserer. Google og UX-selskapet AnswerLab i California gjorde undersøkelser i 2014 der de ga over 100 testpersoner tydelige konverteringsmål (bestill et produkt eller en tjeneste på mobilen).

Her kom man fram til:

  • Alltid ha Call-To-Action (CTA) over folden. Dette er viktig på desktop men enda viktigere på mobil på grunn av skjermstørrelsen. Her må ditt responsive design fjerne alt som presser CTA ned under folden. En smart tommelfingerregel er å ha et bra verdiforslag øverst (eller en selgende tekst), og en eller flere CTA under. Dog alltid over fold. Et annet viktig prinsipp er at brukeren forstår at det finnes mer info lengre ned.
  • Korte menyer. På mobilen har man ikke det samme overblikket som på desktop, og forbrukerne gidder ikke scrolle gjennom lange menyer. Ha for eksempel bare hovedkategoriene synlige på mobil, så får du heller ha subkategoriene synlige på desktop.
  • Dropp reklamen! På mobil må du ha fokus på det viktigste, så la ikke reklame og andre forstyrrende elementer ødelegge for CTA, navigering eller søkefunksjon.
  • Vis søkefunksjonen tydelig. Søkefunksjonen skal være det første brukeren ser på siden. «Searchers are converters» – også på mobil.
  • Sørg for relevante søkeresultater. Igjen, ekstra viktig på mobil fordi forbrukerne forventer en kjapp kjøpsopplevelse og tar seg ikke tid til å scrolle nedover lange (irrelevante) søksresultater.
  • Forhåndsutfyll informasjon. Dersom du har personopplysninger som gjenkjenner brukeren bør du forhåndsutfylle informasjonen. Om du ikke lagrer personinfo finnes det tredjeparts check-outløsninger som kan bistå med dette. For eksempel at brukeren kun legger inn telefonnummeret og så fyller Opplysningen 1881 eller en annen tjenesteleverandør på telefonnummer/adresse inn resterende navn og adresseinformasjon.
  • Bruk «Click-to-Call». Gjør det enkelt og tydelig at det går an å ringe, spørre, bestille eller betale ved å klikke på telefonnummeret.
  • Gjør det enkelt å fortsette (og gjennomføre) kjøpet på en annen enhet. Vi bruker ofte «vil du ha handlekurven tilsendt på mail» for å sikre konvertering. Fortsatt ser vi at mange surfer i nettbutikkene for info og anbefalinger via mobil på farten, mens selve kjøpet gjennomføres hjemme på en annen enhet.
  • Gjør det ekstra lett å fylle inn infoen på mobil. For eksempel bruke et numerisk tastatur der det skal legges inn tall, og gjør disse store nok. Og når feltet er utfylt glir man automatisk til neste steg mot check-out. De beste på mobildesign har også en grønn avsjekksknapp, þ «check», som bekrefter at informasjonen er tastet inn riktig.
  • Design korte og effektive skjema. Du kan uansett ikke be om mer info enn du trenger, ref GDPR.
  • Unngå behovet for å zoome inn for å lese eller fylle ut bestilling. Dog er det smart å gjøre produktbildene mulig å zoome inn fordi detaljene er vanskeligere å se på mobil.
 • Gjør det tydelig hvorfor det er nyttig at du kjenner brukerens posisjon, type: «se nærmeste butikk her» eller «vis restauranter i nærheten».

Uansett bør både du og dine kolleger gjøre omfattende testing på egen og andres mobil når dere jobber med mobildesign. Både de som kjenner prosjektet og de som er utenfor. Dette sammen med input fra for eksempel Google Analytics kan gjøre underverker. Lykke til.

Lurer du på hva du kan gjøre?

Kategorier: Mobile first

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *