5 KONVERTERINGSTABBER DU IKKE BØR GJØRE PÅ MOBIL

konverteringstabber på mobil

I Recheckit har vi satt mobilen først en god stund. Konvertering via mobil kommer rett og slett til å bli make it or break it for de som vil selge noe på nett i fremtiden. Til tross for dette ser vi at mange gjør uheldige småtabber når de skal dra designet over på mobile enheter. Småtabber som kan koste dyrt.

Her er 5 tabber du ikke bør gjøre hvis du vil konvertere på mobil:

1. Usynlig CTA og konverteringselementer under folden. Man skal ikke måtte scrolle langt ned og under folden for å kjøpe her og nå hvis man har bestemt seg. Vi ser flere har suksess med en såkalt «sticky-bar» på sin mobile løsning. For eksempel en «bestill nå»-knapp som holder seg nederst på mobilskjermen uansett om du scroller opp eller ned. Produktbildet og navnet på produktet bør også være godt synlig og over folden.

2. Treg lastetid. Mobile brukere har null tolmodighet. Har du nettsider som laster tregt taper du penger for hvert minutt som går. Rask lasting er en selvfølge i 2018.

3. Liten skrift og dårlig lesbarhet. Skjermen er liten nok som den er. Liten skrift gjør siden lite fristende å kjøpe fra. Prioritèr det du vil formidle og gjør teksten kort, tydelig og enkel å lese. Tenk på bakgrunn og farge på font. Det kan være smart å gjøre kontrasten ekstra sterk for å tilfredstille mobile besøkende.

4. Plundrete og lange bestillingsskjema. På mobil må du gjøre bestillingsløpet enda enklere enn på desktop. Feilmeldinger kan være drepen. Kommer ikke kunden videre blir det ikke noe salg, så ikke kast bort sjansen til å få en kunde gjennom trakta med unødvendige blokkeringer.

5. Et design eller språk som skaper tvil. Dette gjelder selvsagt også på desktop som på mobil, og kan ikke gjentas for ofte. Elementer som gir troverdighet og trygghet til kjøp øker konverteringsraten i alle kanaler. Sørg for at kunden blir trygg på at han kjøper riktig produkt til riktig pris, at dere har gode returordninger, leveringsalternativer og betalingsløsninger.

Mobile First ble etablert som begrep allerede i 2009 og er mer aktuelt enn noen sinne. Vi bistår flere av de store aktørene innen nordisk netthandel, blant annet med økt konvertering på mobil. Ta gjerne kontakt med oss så skal vi vise deg hva vi kan gjøre for deg.

Riktig god sommer! 


3 kommentarer

Рулетка 10-20 · 7th september 2018 kl. 8:37 f m

Доброго времени суток ! Как насчет рекламы и маркетинга с помощью Adwords?
В любом случае, я добавлю эту ссылку RSS
к моей электронной почте) Надеюсь увидеть здесь намного больше увлекательных постов!

Martin Dorrance · 10th september 2018 kl. 12:38 e m

With thanks! Valuable information!

Fred Dollen · 11th september 2018 kl. 7:03 f m

Black on black in the Charg I’m creepin’ Rub me the right way, you might get a genie B.o.B, black Houdini

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *