Alle kommersielle aktører på nett har som overordnet mål å tjene penger. Ferdig snakka. Når du øker den gjennomsnittlige verdien på handlekurven kan du hente ut mer fra hver transaksjon som blir utført på nettstedet slik at driften blir mer lønnsom.

Å øke det vi kaller AOV (Average Order Value) gjør også at det blir lettere å argumentere for pengene du bruker på å dra trafikk inn til nettsidene.

Men øker gjennomsnittsverdien på handlevognen i takt med den generelle netthandelen?

Nei. Faktisk gikk snittverdien på handlevogner på nett ned med 7,1% i fjor i følge Klarna. De baserer tallene på 4500 nettbutikker som bruker deres betalingsløsninger i Norge og tendensen ser dessverre lik ut for 2018.

Nå vil selvsagt snittverdien variere sterkt avhengig av bransje og type produkter, det blir litt “hvor langt er et tau”, men E24 skrev i forbindelse med salgsrekordene under fjorårets Black Friday at en normal gjennomsnittlig norsk handlevogn ligger på rundt 850 kroner, mens den under denne dagen lå på 1250 kroner i 2017.

Samtidig med at størrelsen på handlevognen går ned, øker heldigvis antallet gjennomførte kjøp på nett, og det er vi glade for.

Som vi tidligere har skrevet, forventer vi ny omsetningsrekord i år når det smeller på Black Friday i slutten av november. Dette til tross for at SSB i går meldte at detaljhandelsbedriftenes omsetningsvolum gikk ned med 0,7% fra august til september i år.

Men hva kan du med høy trafikk og god konvertering gjøre for å øke den gjennomsnittlige handlekurvens verdi? Her får du våre 5 beste tips:

  1. Tilby et gavekort. “Kjøp for mer enn 500 og få et gavekort på 100 til neste gang du besøker oss”. Slik oppmuntrer du også en kjøpende kunde til å gjøre gjenkjøp.
  2. Gi en kombinasjonsrabatt ved kjøp av flere ulike produkter.
  3. Gi automatisk en rabatt ved første gangs kjøp over et gitt beløp. Gjerne i bytte mot å signe et nyhetsbrev eller en annen verdifull registrering.
  4. Kryss-salg eller oppsalg gir naturlig økt verdi på gjennomsnittlig handlekurv når gjennomført riktig. Har du et system som gir relevante anbefalinger basert på det kunden allerede har i handlekurven kan dette gi en riktig boost. “Gratulerer med ny dress – kan vi få anbefale en matchende skjorte?”
  5. Opplys om at grensen for fri frakt er nær. Vårt beste triks i ermet og noe mange av våre netthandelspartnere bruker med stor suksess. Har du handlet for 459 kroner og grensen for fri frakt er 500 er det lett å legge litt mer i handlekurven. “Du er nå bare 41 kroner unna fri frakt!”. Det funker hver gang.

I Recheckit jobber vi med mange av de smarteste hodene innen skandinavisk netthandel og har den tekniske løsningen som nettopp gjør at du kan trigge relevante pop-ups i ulike deler av kjøpsreisen som nevnt over – til rett tid. Vi kaller dem onsites. Disse kan gi riktige anbefalinger basert på hva som allerede ligger i handlekurven eller beregner hvor mye som gjenstår før fri frakt kan tilbys.

Har du som målsetning å øke den gjennomsnittlige ordreverdien viser vi deg gjerne noen effektive løsninger og cases fra kunder som har lykkes med akkurat dette. Hyggelig om du tar kontakt – anytime. Og takk for at du leste.